Timo
Haapa-
niemi
Timo
Haapa
niemi

Yli neljän miljoonan euron haaste

Niin ne vuodet vierivät ja aika kuluu, vuosi 2018 on pyörähtänyt käyntiin ja omalta osaltani tulossa kiireisin vuosi ikinä. Kotimaassa heti vuoden alusta Caddieye-palvelun myynti ja tuotekehityksen viimeistely täyttävät ensimmäisen neljänneksen vuodesta.

Yrittäjällä ei vapaapäiviä hirveästi ole ja nekin pyhät tulee pitkälti pohdittua työasioita. Mikä sen mukavampi tapa viettää vuoden viimeistä päivää, kun tekemällä exceliä ja tarkastella hieman tulevia asiakkaita numeroiden pohjalta. 67 kentän/yrityksen osalta löytyi nopealla haulla vuoden 2016 tiedot: 49 000 000 euroa liikevaihtoa ja tappiota kertyi neljä miljoonaa. Keskiarvona liikevaihtoa 730 000 euroa ja tappiota 60 000 euroa. Vuosi 2017 toistaa varmasti pitkälti vuotta 2016. Kelien puolesta huono kesä varmasti hieman kasvattaa tappion määrää sekä pienentää liikevaihtoa.

Toivottavasti Caddieye-palvelu nähdään valtaosalla kentistä ensi kaudesta. Uuden teknologian tuominen osaksi kenttien arkea ja tiedon kerääminen otetaan osaksi jokapäiväistä arkea. Valitettavasti emme voi tuoda asiakkaita kentille emmekä vaikuttaa vallitseviin sääolosuhteisiin, vielä. Sen tiedämme, että meidän palvelun avulla kentät voivat optimoida lyhyen sesongin mahdollisimman hyvin ja tarjota näin parempia pelikokemuksia kenttänsä asiakkaille. Keräämällä dataa, optimoimalla datan avulla kentänhoitoa ja kasvattamalla käyttöastetta saadaan varmasti neljän miljoonan tappiot käännettyä vastaavansuuruiseksi voitoksi.

Mitä muuta vuosi 2018 tuo toivottavasti tullessaan?

Vuosi 2018 on niin henkilökohtaisella tasolla kuin yrityksenkin osalta mielenkiintoinen. Myynnin voimakas aktivointi sekä kansainvälistyminen tulevat heti tammikuusta vastaan. Visiitit Saksaan ja Ruotsiin toivottavasti vievät yritystä ja etenkin itseäni eteenpäin. Tämä vuosi on varmasti elämäni isoin siltä saralta, että astun omien mukavuusalueiden ulkopuolelle. Tälle vuodelle olen asettanut myös omat henkilökohtaiset tavoitteet oman osaamisen eteenpäinviemiseksi ja toivottavasti nämä edesauttavat omien unelmien saavuttamista.

Pitkäaikainen haave on ollut ainakin osittainen muutto ulkomaille, toivottavasti vuosi 2018 mahdollistaa tämän haaveen eteenpäin viemisen ja ainakin osittain toteuttamisen. Ensi töikseen tarkoituksena on viedä Caddieye siihen pisteesen, että omalta osalta pystyn asettumaan hieman taka-alalle. Kun paiskii 24/7/365, jonkin asian parissa niin tulee vaihe, jolloin takki alkaa olemaan tyhjä ja on aika siirtää vastuuta muille.

Astukaa muutkin ulos mukavuusalueelta ja haastakaa itseänne. Sillä tavoin kehittyy.

Kauluspaita silitetty, parta ajettu ja nahkakengät puunattu, valmiina huomiseen työpäivään ja kohti uusia haasteita! Leppoisaa alkuvuotta 2018!

-Timo

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.