Timo
Haapa-
niemi
Timo
Haapa
niemi

LinkedIn – helppoa ja hauskaa!

Sosiaalisen median peikko, harvalle hirveän tuttu. Itse olen valitettavasti epäaktiivinen LinkedIn käyttäjä. Tänään siihen tuli muutos ja tulen jatkossa panostamaan siihen 10 x enemmän aikaa ja vaivaa. Yksinkertaisesti palvelun käyttö helpottaa arkea ja samalla rakentaa niin yrityksen kuin henkilökohtaista brändiä.

LinkedIn on maailman suurin verkostoitumisalusta, jonka Microsoft osti 26 miljardilla eurolla. Yli 300 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti ja Suomessa noin miljoona. Itselläni on tällä hetkellä vain 145 kontaktia palvelussa ja pitkälti tämä johtuu siitä, etten ole kokenut aiemmin tarpeelliseksi verkostoitua kyseissä palvelussa. Eilen siihen tuli muutos.

Osana Caddieye tuotekehitystä kaipasin hieman taustatukea sensoriteknologiasta ja päätin LinkedInin kautta kysyä löytyisikö sieltä suunnalta tutuistani alan osaamista. Yli 2000 katselukertaa, 12 yhteydenottoa (valtaosa suoraan LinkedInin kautta), näistä kolme ulkomailta ja loput kotimaasta. Lisäksi kaksi sijoittajaa ilmoitti kiinnostuksesta ja yrityksistä, joista tuli yhteydenotto 10 yritystä oli itselleni entuudestaan tuntemattomia. Arviolta 1,5 minuutin päivityksen tekemisen avulla sain sen mitä tarvitsin ja paljon enemmän. Näitä kontakteja tuskin olisin löytänyt parin tunnin Googlettamisella.

Se mikä mielestäni tekee palvelusta loistavan on tietynlainen luotettavuus. Jos tuttuni linkittää kommenttikenttään henkilön, joka edustää yritystä x syntyy heti tietynlainen luottamus yritystä kohtaan. Tuskin ketään tuttu/nykyinen yhteistyökumppani suosittelee tahoa, jolta ei saa laadukasta palvelua tai tuotetta. Tämä on myös monelle pienelle yritykselle loistava paikka saada lisää näkyvyyttä ja myyntiä. Mikä sen parempi markkinointikanava on kuin referenssiasiakkaat, jotka suosittelevat palveluita juuri niille ketkä niitä tarvitsevat.

Jamppa kaduntallaajalle LinkedIn voi tuntua etäiseltä palvelulta. Todellinen fakta on se, että ketkä osaa hyödyntää palvelua ja ovat siellä näkyvissä tulevat jatkossa löytämään helpommin ja nopeammin töitä ja uusia yhteistyökumppaneita. Oli kyse sitten yksityishenkilöstä tai yrityksestä. Suosittelen vahvasti kaikkia panostamaan kyseisessä palvelussa henkilökohtaiseen ansioluetteloon ja aktiivisuuteen. Päivittäin omassa fiidissä tulee vastaan projekteja ja töitä, joihin tarttuisin heti jos tämän hetken työtilanne ei olisi se mikä se tällä hetkellä on.

Minut löydät LinkedInstä täältä. Sekä alla muutama linkki, josta helposti vinkit palvelun käyttöön:

Ja ei muutakun tavataan LinkedInissä! 🙂

-Timo

This entry was posted in Yleinen and tagged , . Bookmark the permalink.