Timo
Haapa-
niemi
Timo
Haapa
niemi

Asiakas

Kävin viime viikolla mielenkiintoisen keskustelun henkilön kanssa, joka pitää toimistoa Amerikan mantereella. Keskustelimme muutamasta hankkeesta ja rahoituksesta näihin. Hienoa huomata, että mantereen takana ollaan kiinnostuttu myös ajatuksista ja ideoista, joilla voi olla markkinarakoa myös US-markkinoilla. Toki monta askelta kiivettävänä, mutta ainahan se potkua tekemiseen antaa, kun näkee tavoitteita.

Keskustelimme hieman yleisesti startup-yrityksistä ja niiden mallista toimia. Monessa asiassa Suomessa olisi paljon opittavaa, mutta etenkin asiakas ensiksi ajatusmallilla. Itse on tullut sorruttua hieman myös teknologia kikkailuun ja hiottua tuotetta päivästä toiseen kysymättä loppukäyttäjiltä mielipidettä. Moni hyvä ja lupaava yritys on Suomessa lopettanut toimintansa sen takia, että on mietitty teknologiaa ja kaikkia eri mahdollisuuksia eikä olla kysytty asiakkaiden mielipidettä. Monesti hyvät palvelut ja tuotteet kehittyvät asiakkailta saadun palautteen perusteella. Aina ei tarvita vuosien tuotekehitystä ja miljoonia euroja, jotta voidaan rakentaa seuraava iso juttu. Alla kuva millä syklillä esimerkiksi Instagram puski itsensä läpi, huomaa kahdeksan viikkoa.

Toinen asia mikä pistää sapettamaan. Olen Caddieyen osalta tarvinnut hieman apua muutamaan viimeistelyyn, että saadaan hyvää tavaraa ulos parin kuukauden päästä…kun annat selkeät ohjeet, ilmoitat komponentit ja mitat niin mikä siinä on, että pitää lähteä rakentamaan aina kaikkea alusta. En tiedä onko se meidän tapa toteuttaa asioita sillä ajatuksella, että aina pitää kehittää uutta ja parempaa vai emmekö osaa tyytyä olla vain toteuttajia.

Eipä siinä kai muuta tällä erää, aktivoidaan blogia taas ja kirjoitellaan kuulumisia lähiaikoina kylmäsoitoista ja golfkenttien mietteitä tulevasta. Myös muutama uusi yritysjuttu tulossa lähiaikoina.

Ja vielä, jos haaveilet kehittäväsi, jonkin elektroniikka tuotteen custom-ratkaisuna..hanki vähintään 150 000 euroa rahoitusta.

– Timo

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.